Veelgestelde vragen

Als toekomstige of jonge ouder komt er natuurlijk veel op je af. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je meer wilt weten over de verzorging van je baby of over onze producten.
Veel van deze informatie kun je terug vinden in onze handleidingen of kijk hieronder voor het antwoord op je vraag.

Algemene vragen

Hoe doe ik mijn baby in bad?

Je kunt het babybadje (met standaard) plaatsen naast de commode op de babykamer of in de badkamer. Zorg in ieder geval voor een stabiele ondergrond en zorg ervoor dat je alles bij de hand hebt, zoals zeep, een badcape en washandje. Vul het badje met water en zorg ervoor dat het badwater niet te warm is. Je kindje voelt zich het prettigst bij een watertemperatuur gelijk aan de eigen lichaamstemperatuur, dus ongeveer 37 graden. Met één hand onder de oksel van je baby en de binnenkant van je arm als ondersteuning van baby hoofd en nek kan je je kleintje heerlijk badderen. Het is belangrijk dat je, je kindje ten alle tijd vast houdt.
Het water, inclusief je kindje mag niet hoger zijn dan maximaal 15 cm. Wanneer je kindje kan zitten dan mag het water maximaal tot aan de taille van je kindje komen. Voor het vullen en legen van je bébé-jou babybadje is een aparte afvoerslang verkrijgbaar.
In de eerste weken is het belangrijk dat ook de schouders van je kindje onder water zijn, zodat deze niet kunnen afkoelen. Badder je kindje niet te lang en droog het goed af. Voorkom grote temperatuurverschillen door je kindje direct in een badcape te wikkelen.

Hoe en wanneer moet ik de nagels van mijn kindje knippen?

De nageltjes van uw kindje beginnen na de geboorte al snel te groeien. Lange en scherpe nageltjes kunnen ervoor zorgen dat uw kindje zichzelf verwond.

De nageltjes zijn na de geboorte nog erg zacht, waardoor ze gemakkelijk kunnen inscheuren. De eerste twee maanden kunt u de nagels voorzichtig vijlen. Na ongeveer 2,5 maand kunt u de nagels knippen. Knip de vingernagels boogvormig en de teennagels recht om ingroei van de nagel te vermijden. Knip altijd heel voorzichtig en knip de nagels niet te kort.

Is een aquasit (badzitje) echt nodig?

Een Aquasit (of ook wel baby badzitje genoemd) voor je baby kan prettig zijn na een bevalling: het ontlast je rug, schouders en bekken bij het badderen van je baby.

Productvragen

Hoe badder ik mijn kindje in de bébé-bubble?

Het leuke aan de bébé-bubble is dat de ronde vorm de baarmoeder op een natuurlijke manier nabootst en zo een geborgen gevoel aan je baby geeft. Een ander voordeel is dat je veel minder water nodig hebt om je baby te badderen, desondanks omsluit het water tot aan de schouders van je baby. Je zou kunnen zeggen, dat de bébé-bubble gebruikt kan worden als een waterbesparend babybadje, voor zowel je baby als een peuter tot de leeftijd van +/-2 jaar!

Wanneer je je baby in de bébé-bubble wil doen, is het verstandig om je baby als volgt vast te houden: pak je baby voorzichtig onder de armpjes vast en laat dan rustig je baby in het water zakken. Wanneer je baby in bubble zit, verplaats dan rustig één hand naar het nekje en achterhoofdje en de andere hand onder het kinnetje. Je zult merken dat je baby geniet van het warme water.

Kan een anti-lek beker in de vaatwasser?

Wij adviseren alle soorten antilekbekers (wel of geen merk bébé-jou) altijd met de hand af te wassen. Dan blijft de antilekbeker beter functioneren en blijft het dessin langer behouden.

Welke badstandaard hoort bij mijn babybadje?

bébé-jou biedt 2 verschillende hoogtes/maten badstandaarden: 98cm en 103cm. De badstandaarden zijn in alle uni-kleuren beschikbaar en kunnen met een wit of aluminium kleur frame geleverd worden.

Welke hoogte badstandaard past bij mij?

bébé-jou biedt 2 maten badstandaarden aan, namelijk 98cm en 103cm. De keuze in hoogte is een persoonlijke keuze. Probeer in de winkel wat voor jou de beste houding is.

Tot welke leeftijd kan ik het bébé-jou (thermo)bad gebruiken?

Het bébé-jou bad kan gebruikt worden voor baby’s en peuters tot ongeveer twee jaar tot maximaal een gewicht van 20 kg.

Het klepje van de easy wipe box is kapot

Ons advies is om met de easy wipe box terug te gaan naar de babyspeciaalzaak en neem daarbij ook het aankoopbewijs mee. Zij kunnen bekijken wat er precies aan de hand is en indien nodig een nieuw klepje bestellen.

Overige vragen

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met een verkooppunt of stuur een e-mail met daarin je vraag naar: info@bebe-jou.nl